Kumpulan Kerja Kosong Kota Kinabalu Update

Posted on
Kumpulan Kerja Kosong Kota Kinabalu Update

Kerja Kosong Kota Kinabalu Associate – Audit Assurance KPMG in Malaysia

Deskripsi kerja:

KPMG, tempat di mana idea baharu yang berani diterima dan dedikasi diberi ganjaran, terdiri daripada orang yang luar biasa dengan pelbagai minat, bakat dan motivasi. Kami menjemput anda untuk menyertai pasukan kami di Kota Kinabalu dan mengalami perbezaan KPMG kerana kami terus menjadi Pilihan Yang Jelas untuk pelanggan kami dari setiap sektor perniagaan dan industri yang boleh dibayangkan. Bercita-cita untuk menjadi Majikan Pilihan, kami mewujudkan suasana di mana pekerja kami akan mendapat inspirasi untuk cemerlang. Untuk tujuan ini, pejabat KK sedang mencari individu yang bermotivasi tinggi dan berorientasikan hasil untuk memacu pertumbuhan kami dan memulakan perjalanan penemuan diri.

Tanggungjawab:

Membantu dalam merancang, melaksanakan dan memuktamadkan tugasan audit yang menyokong senior dan pengurus audit
Lakukan ujian kawalan, ujian audit, dan sediakan kertas kerja audit yang berkaitan dan dokumentasi untuk fail audit bagi menyokong semua pendapat dan kesimpulan ujian

Keperluan:

 • Ijazah yang diiktiraf dalam Perakaunan atau setaraf dengan sekurang-kurangnya 3.00 GPA atau klasifikasi kelas kedua atas dan/atau kelayakan Perakaunan Profesional. Mereka yang sedang mengikuti kelayakan Perakaunan Profesional yang diiktiraf juga digalakkan untuk memohon
 • Kualiti kepimpinan yang cemerlang dan rekod prestasi bukan akademik yang baik dalam aktiviti kokurikulum
 • Inisiatif, kemahiran interpersonal dan komunikasi yang baik serta keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan

Untuk maklumat lanjut, dan untuk memohon, sila layari laman web kami melalui butang “Apply” di bawah. Calon mestilah penduduk Malaysia atau mempunyai hak untuk bekerja di Malaysia.

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu Carimin Sdn Bhd – DPO

Deskripsi kerja

Pengawal utama di meja kawalan DP, mengendalikan dan memantau sistem DP dan memantau operasi logistik di sekeliling kapal.

Syarikat Visi

Visi kami adalah untuk menjadi penyedia perkhidmatan bersepadu yang paling boleh dipercayai dan mantap untuk kerja-kerja penyelenggaraan dan cangkuk & pentauliahan dalam industri minyak dan gas.

Misi

Misi kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan kami dengan kemampanan sambil meningkatkan nilai pemegang kepentingan

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu Sheri Looking For A Babysitter Or Nanny

Deskripsi kerja:

Kami sekeluarga seramai 4 orang
Suami saya dan saya adalah doktor dan kadang-kadang kami boleh menjadi sangat sibuk
Suka bantuan tambahan dalam masa terdesak.

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu – Zulkarnain Looking For A Babysitter Or Nanny

Deskripsi kerja:

Nama saya Zulkarnain
Kami mempunyai 2 orang anak (Anak perempuan, 3), (Anak perempuan, 3)
Sila hubungi saya untuk membuat temu janji
Kerja sepenuh masa

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu – Bernice Looking For A Babysitter Or Nanny

Deskripsi kerja:

Salam, kami berpusat di Ranau, kami sedang mencari pengasuh sepenuh masa untuk tinggal bersama kami untuk menjaga anak kami, keutamaan pertama adalah anak pertama (lelaki 4 tahun), dia pergi ke sekolah isnin hingga jumaat (7). :30 pagi hingga 12:00 tengahari) kami mencari bantuan untuk meluangkan masa bersamanya selepas waktu sekolah terutamanya. Kami menyediakan makanan, penginapan & pengangkutan. Kerja sepenuh masa

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu Vice President – Relationship Manager, Corporate Banking UOB

Mengenai Jabatan

Fungsi Wholesale Bank mengendalikan model perniagaan dinamik yang menyediakan perkhidmatan dan penyelesaian kewangan untuk membantu pelanggan kami mencapai matlamat perniagaan strategik mereka. Misi kami adalah untuk menjadi pembekal utama perkhidmatan dan penyelesaian perbankan untuk syarikat perbankan komersial (perusahaan kecil dan sederhana) yang berpangkalan di Asia, syarikat besar, institusi kewangan dan syarikat multinasional. Pasukan liputan kami bekerja dalam penjajaran penuh dengan pasukan khusus merentas Perbankan Transaksi, Perbankan Pelaburan, Pasaran Global dan Runcit Kumpulan untuk menyediakan penyelesaian yang lancar kepada pelanggan kami.

Tanggungjawab kerja:

 • Mengurus portfolio pelanggan Perbankan Korporat untuk keperluan perbankan domestik mereka serta menyasarkan peluang serantau dengan anak syarikat/pelbagaian serantau pelanggan.
 • Memperluas pangkalan pelanggan korporat dengan pasukan
 • Menyediakan penyelesaian perbankan menyeluruh untuk pelanggan sedia ada/baru
 • Pemasaran, mencipta dan menyelesaikan transaksi dengan rakan kongsi produk, contohnya Pasaran Global,
 • Perbankan Pelaburan, Perbankan Transaksi, dsb. rapat
 • Menyampaikan kedua-dua kelajuan dan kualiti untuk semua KPI yang ditetapkan

Keperluan Kerja:

 • Ijazah yang diiktiraf dalam Kewangan, Perakaunan, Perbankan atau Pengajian Berkaitan Perniagaan
 • Berdikari, boleh dipercayai, dan teliti dalam pendekatan untuk bekerja
 • Fleksibiliti, kerana waktu kerja yang dilanjutkan dengan ketara mungkin diperlukan semasa rundingan dan transaksi tertentu
 • Mempunyai kemahiran analisis yang kuat dan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan yang berkesan
 • Komited, yakin, berazam, bermotivasi diri dan pemain berpasukan

Jadilah sebahagian daripada Keluarga UOB

UOB ialah syarikat peluang sama rata. UOB tidak mendiskriminasi berdasarkan umur, bangsa, jantina, warna kulit, agama, orientasi seksual, kecacatan fizikal atau mental, atau sebarang faktor bukan merit lain. Semua keputusan pekerjaan di UOB adalah berdasarkan keperluan perniagaan, keperluan pekerjaan dan kelayakan. Jika anda memerlukan bantuan atau penginapan untuk proses pengambilan, sila maklumkan kepada kami apabila anda menyerahkan permohonan dalam talian anda.

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu EU Project Coordinator

Deskripsi kerja:

Jawatan ini bertanggungjawab terutamanya untuk penyelarasan keseluruhan Projek EU bertajuk ‘Untuk Rakyat dan Alam Semula Jadi – Memperkukuh pembangunan dan tadbir urus Kawasan Perlindungan Orang Asli dan Komuniti untuk perlindungan biodiversiti dan budaya di Sabah’ (Projek EU).

Jawatan ini akan berfungsi dalam struktur Program Pemuliharaan Marin Sabah dan Program Landskap, dengan tumpuan pada tapak projek di Kudat (Taman Tun Mustapha), Semporna dan Nabawan.

Jawatan ini mempunyai pilihan untuk ditempatkan di Ibu Pejabat WWF-Malaysia Petaling Jaya atau Pejabat Kota Kinabalu di Sabah, dengan lawatan tetap ke tapak projek mengikut keperluan.

Penyandang akan bekerjasama rapat dengan Pasukan Projek, Ketua Pasukan dan Ketua Program yang berkaitan dalam memastikan penyampaian objektif, hasil dan aktiviti utama dalam Penerangan Tindakan Projek EU

Pemohon akan mempunyai talian pelaporan terus kepada Pengurus Penglibatan dan Pendidikan Komuniti (CEE) yang berpangkalan di Ibu Pejabat Petaling Jaya, yang merupakan Penasihat Projek yang menyelia hala tuju strategik untuk Projek EU.

Di samping bertanggungjawab ke atas hasil khusus Projek EU, penyandang juga akan dibimbing dan dijangka menyumbang kepada pencapaian strategi Program Lautan dan Landskap Sabah, Strategi WWF-Malaysia 2021-2030 dan Global Matlamat Amalan (atau versi mereka yang disemak) secara langsung atau tidak langsung.

Sebagai tambahan kepada perkara di atas, sebahagian daripada skop kerja untuk jawatan ini akan menyokong fungsi CEE WWF-Malaysia dalam objektifnya untuk membangunkan dan melaksanakan strategi dan pendekatan untuk penglibatan komuniti dan pengukuhan dasar dan perlindungan sosial dalam program pemuliharaan.

 1. Laporan naratif dan kewangan yang mengandungi semakan berkala terhadap pelaksanaan aktiviti Projek EU.
 2. Pangkalan data dokumentasi projek termasuk objektif, output, aktiviti, belanjawan dan komponen strategik dan operasi yang telah disemak semula.
 3. Dokumen sokongan untuk aktiviti projek utama seperti kajian penyelidikan, perundingan, dan penglibatan pihak berkepentingan.
 4. Pemantauan, semakan dan penilaian projek secara berkala dengan kerjasama pasukan berkaitan dalam WWF-Malaysia dan pihak berkepentingan luar, termasuk komuniti.
 5. Bahan komunikasi, advokasi dan pengetahuan seperti pembentangan, kajian kes, media sosial, kandungan dalam talian dan sumber lain yang berkaitan.
 6. Laporan dan dokumen hasil lain daripada mesyuarat dalaman dan luaran yang berkaitan, bengkel dan persidangan yang dihadiri.
 7. Dokumen dan bahan sumber lain yang menyokong pelaksanaan strategi penglibatan komuniti, dasar sosial dan perlindungan.

Aktiviti utama

 1. Menyokong dan menyelaras pelaksanaan aktiviti Projek EU untuk memastikan penyampaian aktiviti, output dan objektif yang dirancang.
 2. Mengendalikan mesyuarat tetap dengan pasukan projek dan rakan sekerja lain yang berkaitan untuk menyediakan kemas kini dan memantau kemajuan, menggabungkan pengurusan adaptif jika perlu, dan memastikan penjajaran dengan keseluruhan arahan program dan dasar.
 3. Menyediakan dan menyediakan laporan naratif berkala dan menyokong proses pelaporan projek lain yang berkaitan, termasuk laporan kemajuan teknikal.
 4. Bekerjasama dengan pasukan projek dan kewangan, mengesan belanjawan dan perbelanjaan serta menyokong penyediaan laporan kewangan dan audit serta proses lain yang berkaitan.
 5. Menjalankan pemantauan dan penilaian rutin (M&E) projek mengikut pelan M&E, termasuk menyelaras semakan pertengahan penggal dan penilaian akhir projek.
 6. Mencipta dan menyelenggara pangkalan data dokumentasi projek, termasuk rancangan aktiviti, rangka kerja logik, rancangan M&E, lembaran masa, rekod kewangan terperinci, laporan aktiviti, minit mesyuarat, kontrak dan perjanjian.
 7. Menyelaras penyediaan dokumen projek seperti cadangan, Terma Rujukan, kontrak perundingan, surat rasmi, dan dokumen lain.
 8. Menyelaraskan inisiatif komunikasi dan keterlihatan selaras dengan rancangan komunikasi projek, termasuk pembangunan dan penyebaran kandungan promosi dan bahan pengetahuan yang sesuai.
 9. Berhubung dan berkomunikasi dengan pejabat EU untuk menyelaraskan pembayaran geran, penyerahan laporan dan lawatan penderma, dan memberikan maklumat dan kemas kini lain seperti yang diperlukan.
 10. Memastikan semua aktiviti berkaitan projek dijalankan mengikut dan mematuhi terma, syarat, templat dan jadual geran EU.
 11. Mengikuti perkembangan isu terkini dalam pembangunan sosial untuk pemuliharaan di peringkat tempatan, nasional dan global.

Ini mungkin memerlukan sokongan dan/atau penyertaan dalam mesyuarat dan bengkel dalaman dan luaran yang berkaitan, dan menyediakan laporan atau dokumentasi pasca acara yang lain.

Cek juga: Kumpulan Kerja Kosong Kota Bharu Update
 1. Menyokong pelaksanaan dan pemantauan dasar sosial dan perlindungan dalam program pemuliharaan dengan menyumbang kepada pembangunan alatan, garis panduan dan dokumen teknikal lain.

Spesifikasi

 1. Ijazah Sarjana Muda dan latar belakang profesional dalam sains sosial, antropologi, sosiologi, pembangunan komuniti/sosial, atau bidang lain yang berkaitan.
 2. Minimum tiga hingga lima (3 – 5) tahun pengalaman kerja dalam bidang dan kapasiti berkaitan.
 3. Kemahiran pengurusan dan penyelarasan program atau projek yang cemerlang.
 4. Kemahiran menulis laporan dan analisis yang kuat.
 5. Mesti boleh bekerja dengan pengawasan yang minima, baik di lapangan mahupun di pejabat.
 6. Mesti celik komputer dan boleh menggunakan teknologi yang sesuai untuk pembentangan kepada rakan kongsi dan pihak berkepentingan.
 7. Mempunyai kemahiran bertulis dan lisan yang cemerlang dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia.
 8. Kemahiran organisasi dan pengurusan yang baik.

Jenis Pekerjaan: Sepenuh masa, Kontrak

HANYA CALON TERPILIH SAHAJA AKAN DIBERITAHU.

Ditubuhkan pada 1972, WWF-Malaysia adalah sebahagian daripada WWF, sebuah organisasi pemuliharaan antarabangsa.

Bekerja untuk memulihara alam semula jadi untuk manfaat manusia dan hidupan liar, usaha WWF-Malaysia untuk memulihara alam semula jadi tertumpu pada enam objektif utama – hutan, lautan, hidupan liar, makanan, iklim dan tenaga, serta air tawar – dan tiga pemacu utama isu alam sekitar – pasaran, kewangan dan tadbir urus.

KENYATAAN MISI
Misi kami adalah untuk menghentikan kemerosotan alam sekitar bumi dan membina masa depan di mana manusia hidup secara harmoni dengan alam semula jadi, dengan:

Memelihara biodiversiti dunia.
Memastikan penggunaan sumber asli yang boleh diperbaharui adalah mampan.
Menggalakkan pengurangan pencemaran dan penggunaan yang membazir.

NILAI KAMI
Nilai kita mendasari siapa kita dan cara kita bekerja, membimbing sikap dan tingkah laku kita dalam usaha kita untuk planet yang lebih baik.

keberanian
Hormat
Integriti

WWF-MALAYSIA ialah MAJIKAN PELUANG SAMA. Organisasi ini menyokong kepelbagaian dan keterangkuman serta tidak mendiskriminasi berdasarkan kaum, etnik, agama, jantina, orientasi seksual, umur, ketidakupayaan dan/atau kategori lain yang dilindungi oleh undang-undang dalam mana-mana dasar dan amalannya yang selaras dengan nilai teras kami ​(Keberanian, Kerjasama, Hormat dan Integriti).

Maklumat Syarikat Tambahan:

Nombor Pendaftaran PN777/4

Saiz Syarikat: 201 – 500 Pekerja

Purata Masa Pemprosesan: 27 hari

Faedah & Banyak Lagi

Pergigian, Sokongan Pendidikan, Perubatan, Penglihatan, Waktu kerja tetap, Isnin – Jumaat, Polisi Masa Fleksibel & Polisi Bekerja Dari Rumah, Smart-Casual

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu Up To RM3500 | Social Media Marketing Manager

Tanggungjawab kerja:

 • Penciptaan kandungan dan copywriting.
 • Rancang dan Pantau halaman pemasaran media sosial.
 • Urus halaman Facebook pelanggan.
 • Ketua pasukan pereka.

Keperluan Kerja:

 • 2 tahun pengalaman dalam bidang berkaitan.
 • Boleh bekerja dengan segera.
 • Mahir berbahasa Inggeris, Mandarin, dan Bahasa Malaysia.

Elaun Pekerjaan:
KWSP & Socso

Apply Here

Kerja Kosong Kota Kinabalu PROJECT MANAGER – Jaycorp Engineering & Construction

Deskripsi kerja:

 • Bertanggungjawab untuk pasukan projek terkemuka untuk menyiapkan projek dalam tempoh kontrak
 • Mengurus sumber, jadual, kewangan dan mematuhi keperluan ISO syarikat semasa fasa pelaksanaan projek
 • Memastikan surat-menyurat, rekod penentukuran dan lukisan pembinaan diselenggara dan disimpan mengikut piawaian ISO
 • Bertanggungjawab untuk perancangan, pelaksanaan dan penyiapan projek yang merangkumi penyelarasan, belanjawan, penjadualan, dan mencapai keuntungan projek yang disasarkan
 • Mampu mengetuai pasukan pengurus, jurutera dan penyelia di tapak
 • Melaksanakan pelan alam sekitar, keselamatan, kualiti dan kontingensi yang perlu & relevan
 • Ambil tindakan pembetulan segera jika terdapat masalah di lokasi yang dikenal pasti
 • Memastikan semua permintaan bahan dirancang dan diserahkan lebih awal supaya bekalan dapat dihantar ke lokasi tepat pada masanya
 • Menghadiri mesyuarat di tapak dan berkoordinasi dengan pelanggan, perunding, utama-con, sub-con, dan ahli pasukan projek dalam pelaksanaan projek semua tugas kemajuan.
 • Keseluruhan perancangan tapak, penyelarasan dan pengurusan untuk memastikan penyiapan kerja tepat pada masanya dalam standard, kualiti dan jadual yang disasarkan
 • Memastikan semua kerja dijalankan mengikut spesifikasi, standard, dan kualiti
 • Mengkaji prestasi subkontraktor dan menilai kemajuan kerja dan tuntutan
 • Menganalisis kemajuan projek untuk memastikan pencapaian dan memenuhi jadual projek
 • Menyediakan laporan & maklum balas tepat pada masanya kepada pihak pengurusan untuk sebarang kerja substandard bagi membolehkan penyelesaian yang sewajarnya diambil
 • Susulan projek di luar tapak dan di tapak serta kemas kini CEO tentang kemajuan kerja dari semasa ke semasa

Syarikat
Menyediakan perkhidmatan yang berkualiti dan akauntabiliti dalam Industri Bangunan, Pembinaan dan Pembangunan Hartanah

Syarikat kami diasaskan pada 2016 dan merupakan anak syarikat milik penuh enam puluh peratus daripada Syarikat Awam yang disenaraikan di papan utama Bursa Malaysia

Kami ditubuhkan untuk menjalankan projek kejuruteraan dan pembinaan di negeri Sabah yang sedang mengalami pertumbuhan ekonomi yang memberangsangkan.

Kami sentiasa mengemas kini diri kami dengan teknologi yang bermanfaat kepada industri pembinaan

Kami memberi penekanan yang besar pada inovasi dan akan terus menambah baik serta menyelaraskan operasinya

Kami juga melihat kakitangan dan pekerja sebagai aset kami yang paling berharga

Kami juga bekerja keras untuk menyampaikan nilai kepada pemegang saham kami dan mengamalkan Tadbir Urus Korporat yang Baik

Memandangkan kami adalah sebahagian daripada syarikat yang disenaraikan di Bursa Malaysia, kami menguruskan hal ehwal kami dengan garis panduan Bursa Malaysia.

Apply Here