Majelis Perbandaran sepang Jawatan Kosong Terkini

Posted on

Majlis Perbandaran Sepang Jawatan Kosong 2023

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan. Keutamaan kepada rakyat Negeri Selangor yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut:

 • Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam) / Penolong Jurutera – Gred JA29
 • Penolong Pegawai Penguatkuasa – Gred KP29
 • Penolong Pegawai Penilaian – Gred W29
 • Penolong Pegawai Tadbir – Gred N29
 • Penolong Pegawai Teknologi Maklumat – Gred FA29
 • Pembantu Tadbir (Undang-Undang) – Gred L19
 • Pembantu Penilaian – Gred W19
 • Pembantu Tadbir (Kewangan) – Gred W19
 • Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) – Gred N19
 • Pembantu Kenderaan – Gred H11
 • Pembantu Operasi – Gred N11
MPsepang Jawatan Kosong Terkini

Jawatan kosong di MP Sepang semakin diminati oleh banyak pencari kerja di Malaysia. MP Sepang, atau Majlis Perbandaran Sepang, adalah badan kerajaan tempatan yang bertanggungjawab untuk membangunkan dan menguruskan kawasan perbandaran di Sepang. Di bawah ini, kami akan membincangkan beberapa perkara penting yang perlu diketahui oleh pencari kerja berkaitan dengan jawatan kosong di MP Sepang.

Pemahaman mengenai MP Sepang
Sebelum mencari jawatan kosong di MP Sepang, penting untuk memahami apa itu MP Sepang dan apa misi dan visinya. MP Sepang adalah badan kerajaan tempatan yang bertanggungjawab untuk membangunkan dan menguruskan kawasan perbandaran di Sepang. Mereka juga bertanggungjawab untuk memastikan pembangunan yang mampan dan berkualiti untuk kesejahteraan masyarakat.

Persediaan dan Kelulusan
Sebelum memohon jawatan kosong di MP Sepang, pastikan anda mempunyai kelayakan dan persediaan yang mencukupi. Biasanya, mereka akan mencari pencari kerja yang mempunyai kelulusan diploma atau ijazah dalam bidang berkaitan seperti perancangan bandar dan wilayah, sains sosial, atau pengurusan. Selain itu, pengalaman kerja juga sangat dihargai.

Baca Juga: Jawatan Kosong Maik Terkini – Majlis Agama Islam Negeri Kedah

Kemahiran dan Ciri-ciri
Pencari kerja yang berminat dengan jawatan kosong di MP Sepang harus mempunyai kemahiran dan ciri-ciri tertentu. Kemahiran seperti kemahiran komunikasi yang baik, kepimpinan dan kemahiran interpersonal sangat diperlukan. Selain itu, sifat yang proaktif, bertanggungjawab dan kreatif juga penting untuk bekerja di MP Sepang.

Cara Memohon Jawatan Kosong di MP Sepang
Untuk memohon jawatan kosong di MP Sepang, anda perlu melihat iklan jawatan kosong yang terkini di laman web MP Sepang atau melalui Link dibawah. Pastikan anda membaca syarat-syarat kelayakan yang dinyatakan dalam iklan dan sertakan dokumen yang diperlukan seperti resume dan salinan sijil-sijil dalam permohonan anda.

Manfaat Bekerja di MP Sepang
Bagi mereka yang berminat untuk bekerja di MP Sepang, terdapat banyak manfaat yang boleh diperoleh seperti gaji dan elaun yang lumayan, cuti tahunan yang mencukupi, kemudahan perubatan dan insurans kesihatan, dan peluang untuk mengembangkan kemahiran dan pengalaman dalam bidang perancangan bandar dan wilayah.

Dalam kesimpulannya, mencari jawatan kosong di MP Sepang memerlukan persediaan dan kelayakan yang mencukupi. Pencari kerja harus memahami misi dan visi MP Sepang, mempunyai kemahiran dan ciri-ciri tertentu, serta tahu cara memohon jawatan kosong yang terkini di MP Sepang. Bagi mereka yang berminat, bekerja di MP Sepang juga mempunyai manfaat yang banyak

Perhatian Kepada Pemohon:

Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian (online) melalui laman iperjawatan.mpsepang.gov.my
Semua permohonan hendaklah diisi dengan lengkap dan memuat naik salinan kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik (termasuk Ijazah Diploma – jika berkenaan), transkrip keputusan peperiksaan semua semester berserta dengan sekeping gambar berukuran passport.
Pegawai-pegawai kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Perintah Am 21 Bab `A’ 1973 dan menyertakan bersama-sama Kenyataan Perkhidmatan yang kemas kini dan Laporan Prestasi.
Permohonan yang lewat diterima dan tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan tidak akan dipertimbangkan dan calon-calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga.
Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup permohonan 15 MAC 2023. Get Borang Apply Here